Всички имате в мазето, на тавана или в гаража стари глинени саксии които сте извадили от употреба преди много време, но така и не искате да се разделите с тях и да ги изхвърлите в коша за боклук. Ето една идея как да направите така, че да станат отново красиви и да ги използвате за вашите цветя. Какво е нужно за целта:

Вземете 3 кактуса, 3 глинени саксии с чинийки или 3 стари пластмасови саксии, акрилен спрей с лак, боя в бяло, злато, зелено и червено, шкурка, четки за рисуване, гъба или мека кърпа.

Накиснете  в тенджера чинийките и саксиите в топла вода за около 1 час. След това ги извадете и избършете ръбовете, оставят се да изсъхнат напълно. С помощта на гъба или четка нанесете 2-3 слоя бяла акрилна боя, като сушите след всеки слой. Нарисувайте горния ръб или ръба на саксиите и чинийките по ваше желание, като ако е необходимо използвайте хартиено тиксо за да направите прави линии и да не зацапате допълнително. Нарисувайте по ваш избор каквото сметнете за добре, по ваш дизайн, било то точки, ромбове, може и да дадете на децата те да проявят творчество, като след това ги оставете да изсъхнат напълно.

Посадете в саксиите кактусите и ги поставете на слънчев прозорец.