През пролетта, глухарчетата покриват дворове и крайпътни полянки. Погледнете по-отблизо и може да откриете , че някои от тези жълти цветя всъщност са подбел (Tussilago farfara.) И цветя имат дълги традиции в използването им за лечение, както на Изток и Запад. На пръв поглед е налице сходство между цветовете на глухарче (Taraxacum officinale) и подбел (Tussilago farfara). И двете имат ярки жълти цветове които цъфтят в началото на пролетта.

Погледнете ли обаче внимателно ще видите, че листата са много различни: глухарчето има розетка от издължени, назъбени листа, докато подбела има листа с форма на сърце

Подбел е антитусивно растение и помага при отстраняване на всички видове кашлица: от гърдите в студено време, до астма и бронхит. Неговото ботаническо име – Tussilago(Tuss, означава, кашлица – заети за името на лекарство против кашлица Robitussin, и медицинското наименование за магарешка кашлица е Коклюш.

В западната ботаническа медицина, се използват листата и цветовете. Цветовете могат да бъдат събрани в началото на пролетта, преди те да са напълно отворени, и изсушени на сянка. Листата се събират за да изсъхнат през пролетта и лятото, въпреки че те могат да се използват пресни по всяко време на годината. Листата могат да бъдат нарязани и изсушени, както и сухи листа и цветя които по-късно може да бъдат използвани за чай  и за лечение на кашлица от всякакъв вид.

В началото на пролетта, цветя и листа може едновременно да бъдат събрани и направени в тинктура.

В китайската медицина подбел е известен като Куан Dong Хуа. Цветето се изсушават и се използват, за да изчистите кашлица. Куан Dong Hua ще се смесва с други билки, в зависимост от това как тялото е извън равновесие, като по този начин също така лечение на основната причина за кашлицата. Китайски билкови формули са сварени в силни чайове, наречени отвари.